Cykla Mtb/Crosscountry i Vasaloppsarenan

Cykeluthyrning

Prislista

Mellan Sälen och Mora finns Sveriges mest klassiska arena Vasaloppsarenan, öppen för skidåkning, cykling, löpning och vandring året runt.
Skidmacken hyr ut mtb/crosscountry cyklar ifrån Merida och Giant och ordnar med transporter utefter arenan. Skidmacken ligger ett stenkast ifrån Vasaloppsstarten i Berga by, här hyr du/ni cykeln och startar turen. Välj sedan själv hur lång tur ni vill göra i Vasaloppsarenan.
Till Mångsbodarna är det ca:25km.

Vill ni ta en längre tur så fortsätter ni till t.ex. Evertsberg ca:45km. Cykelvasaleden är en lättcyklad cykelled. Läs mer om vasaloppsarenan, cykelvasan och cykelvasaleden på www.vasaloppet.se. Vill ni ha en deluxe upplevelse så finns det möjlighet att hyra en cykelguide som kan visa er alternativa stigar efter cykelvasaleden med lite mer teknisk cykling. Möjligheterna är många, kontakta gärna oss för fler förslag.

För mer cykling i Sälen-området se www.bikingdalarna.se. Där hittar du information om mountainbikecykling i Rörbäcksnäs och i Lima vid Äråbadet.

Åka rullskidor i Sälen

Prislista

På Skidmacken kan ni även hyra rullskidor. På västra sidan om västerdalälven mellan Hammarsbyn i Torgås och Högstrand norr om Sälen är en vägsträcka på ca: 30km. som är utmärkt för rullskidåkning. Vägen är lite trafikerad för det mesta, den är bara lätt kuperad och underlaget är bra. Det är ingen slump att landslaget ligger och tränar här ibland. Sträckan passar både eliten och nybörjaren. Starta turen vid Skidmacken och åk ca: 1km söderut på rv.66 genom Transtrand och ta sedan bron över älven och söderut till Hammarsbyn är det ca. 12 km och norrut till Högstrand är det ca. 18 km.

Tips! Boka en lektion med teknikträning med någon av våra duktiga skidinstruktörer, både för nybörjaren eller den som har åkt en del så är det mycket värt att få slipa lite på tekniken.

Sälenakvariet

* Strömakvarium med öring, röding mm.
* Nordisk Vildmarksutställning av:
* Naturfotograf Bo Fritzén, imago.
* Konservator Ove Lundström, Oves trofé atelje.


Vasaloppet
Valla skidorna hos oss!
Vår vallaservice är öppen hela Vasaloppsveckan.
Läs mer här

Hitta till Skidmacken
Hitta till Skidmacken